09.02.2022
 практична робота з калькуляції

 Тема:Розрахунок ціни реалізації на сировину сум націнок

Задача 1. В шкільну їдальню завезли борошно пшеничне по 3,80 грн.

за 1 кг, цукор-пісок по 7,80 грн. за 1 кг, олію соєву по 9,80 грн. за 1 кг.

Націнка підприємства – 12%. Визначте продажну ціну сировини.

Відповідь:___________________________________________________

Задача 2. Для виготовлення котлет Марічка на підприємство завезли

свинину по 45 грн. за 1 кг, чорнослив по 36 грн. за 1 кг, масло

вершкове по 42 грн. за 1 кг. Визначте продажну ціну сировини.

Націнка підприємства – 20%.

Відповідь:___________________________________________________

Задача 3. В ресторан «Сяйво» поступило 50 кг борошна пшеничного

в/с по 3,80 грн. за 1 кг, 80 кг борошна пшеничного І сорту по 3,50 грн.

за 1 кг, 30 кг борошна пшеничного 2 сорту по 2,90 грн. за 1 кг.

Визначте середньозважену ціну борошна пшеничного за 1 кг.

Відповідь:___________________________________________________

Задача 4. В ресторан «Світязь» надійшла сировина: свинина по 52 грн.

за 1 кг, масло вершкове по 32,20 грн. за 1 кг, молоко згущене по 28,40

грн. за 1 кг. Націнка підприємства – 42%. Визначте продажну ціну

сировини.

Відповідь:___________________________________________________

Задача 5. В бар «Едельвейс» надійшли продукти: сир твердий

«Російський» по 58 грн. за 1 кг, ковбаса копчена – 62 грн. за 1 кг,

ковбаса напівкопчена по 56,20 грн. за 1 кг. Націнка підприємства –

50%. Визначте продажну ціну.

Відповідь:___________________________________________________

Задача 6. На підприємство надійшло 100 кг цукру-піску по 8,20 грн. за

1 кг, 82 кг цукру-рафінаду по 8,40 грн. за 1 кг, 60 кг цукру-рафінаду

пресованого по 8,60 грн. за 1 кг. Визначте середньозважену ціну 1 кг

цукру.

Відповідь:___________________________________________________

Комментарии

Отправить комментарий

Популярные сообщения из этого блога