Директорська контрольна робота
Завдання для повторення, закріплення й контролю знань
Виберіть із запропонованих відповідей правильні.
1. Розрахунок продажної ціни на приготовані трави проводять у:
А) технологічних картках;
Б) інструкційно-технологічних картках;
В) калькуляційних картках.
2. Калькуляційні картки затверджує:
А) калькулятор;
Б) директор підприємства;
В) завідуючий виробництвом.
3. Норму закладки сировини для розрахунку продажної ціни страви проводять по:
А) технологічних картках;
Б) збірниках рецептур страв та кулінарних виробів;
В) стандартах.
4. Закладку сировини в калькуляційних картках проводять масою:
А) брутто;
Б) нетто;
В) брутто і нетто.
5. За способом встановлення ціни поділяють на:
А) вільні і державні фіксовані;
Б) оптові і роздрібні;
В) єдині, поясні, сезонні.
6. Чи є правильним твердження: «ціна – це витрати на транспорт, утримання, ремонт приміщень, витрати на заробітну плату»?
А) так;
Б) ні.
71
Закінчіть речення.
1.Націнка – це _______________________________________________ ____________________________________________________________.
2. В залежності коли і кому реалізується продукція та товари, всі ціни поділяються _________________________________________________
. 3. Оптові ціни застосовують при розрахунках між _________________ ____________________________________________________________
. 4, Роздрібні ціни на товари формуються виходячи з ________________ ____________________________________________________________.
5. Роздрібні ціни бувають: _____________________________________ ____________________________________________________________.
6.Єдині ціни – це ціни, які діють _______________________________.
7.Державні фіксовані ціни встановлюються на ресурси, які _________ ____________________________________________________________
8.Ціна – це __________________________________________________ ____________________________________________________________.
9.Середньозважену ціну визначають для того, щоб ________________ ____________________________________________________________.
10.Націнка встановлюється у відсотках (%) до ____________________ ____________________________ ціни.
Виконати в зошиті
Комментарии
Отправить комментарий