Директорська контрольна робота 

 Завдання для повторення, закріплення й контролю знань 

Виберіть із запропонованих відповідей правильні. 

1. Розрахунок продажної ціни на приготовані трави проводять у:

 А) технологічних картках; 

Б) інструкційно-технологічних картках;

 В) калькуляційних картках.

 2. Калькуляційні картки затверджує:

 А) калькулятор;

 Б) директор підприємства; 

В) завідуючий виробництвом. 

3. Норму закладки сировини для розрахунку продажної ціни страви проводять по:

 А) технологічних картках;

 Б) збірниках рецептур страв та кулінарних виробів;

 В) стандартах.

 4. Закладку сировини в калькуляційних картках проводять масою:

 А) брутто;

 Б) нетто;

 В) брутто і нетто.

 5. За способом встановлення ціни поділяють на:

 А) вільні і державні фіксовані;

 Б) оптові і роздрібні;

 В) єдині, поясні, сезонні.

 6. Чи є правильним твердження: «ціна – це витрати на транспорт, утримання, ремонт приміщень, витрати на заробітну плату»?

 А) так;

 Б) ні.

 71

Закінчіть речення.

 1.Націнка – це _______________________________________________ ____________________________________________________________.

 2. В залежності коли і кому реалізується продукція та товари, всі ціни поділяються _________________________________________________

. 3. Оптові ціни застосовують при розрахунках між _________________ ____________________________________________________________

. 4, Роздрібні ціни на товари формуються виходячи з ________________ ____________________________________________________________.

 5. Роздрібні ціни бувають: _____________________________________ ____________________________________________________________.

 6.Єдині ціни – це ціни, які діють _______________________________.

 7.Державні фіксовані ціни встановлюються на ресурси, які _________ ____________________________________________________________ 

 8.Ціна – це __________________________________________________ ____________________________________________________________.

 9.Середньозважену ціну визначають для того, щоб ________________ ____________________________________________________________.

 10.Націнка встановлюється у відсотках (%) до ____________________ ____________________________ ціни.

Виконати в зошиті

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога